Здравейте алфисти!!! Имам проблем с мотора на моята алфа 156 1.8 144 коня. Та въпроса ми е може ли да бъде заменен с 2.0 155 коня. А скоростите да си останат от 1.8 мотора???
Известие
Collapse
No announcement yet.
проблем с мотора
Collapse
X
-
Какво става тука?Мотори по 200лв смяна по 70, колега пусни една обява ще има голям интерес!
Той моторът със смяна излиза по-евтино от един вариатор.
sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от code Покажи съобщениеКакво става тука?Мотори по 200лв смяна по 70, колега пусни една обява ще има голям интерес!
Той моторът със смяна излиза по-евтино от един вариатор.
А аз съм навит за 70 лв да го сменя не ми представлява никаква трудност !!!
Comment
-
Първоначално публикувано от mariqn_iordanov Покажи съобщениеКолега според теб колко струва един двигател??? Намирал съм 1.8 със всичко по него за 220 лв и 1.9 jtd барабар с турбото и всичко по него за 340 лв!!! И ти говоря за перфектни двигателчетаА аз съм навит за 70 лв да го сменя не ми представлява никаква трудност !!!
Пп и аз не бих сложил 2.0 - по- калпав е.sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от Владо79 Покажи съобщениеМоже ли моя компютър да се залъже нещо?
---------- Post added at 22:11 ---------- Previous post was at 21:57 ----------
Първоначално публикувано от Владо79 Покажи съобщениеГолям луфт на буталата, 1 литър масло на 100 км.,главата за ремонт, не се знае чрез шлайфане дали ще излезе направо 2-ри ремонт а ще и е първи. Абе мотора е зле.Last edited by mariqn_iordanov; d.m.y г., 22:02.
Comment
-
Новия мотор вече е монтиран.... Утре е големия ден.... Ако всичко е ОК ще ви пиша... Сложихме 2.0 155 коня на моето бебче алфа 156 1.8 144 коня... Тампоните на мотора паснаха, съединител скорости засега всичко е ок. Утре ще го запалим и ако е ОК излитам... Мерси на всички.... Как да кача снимки на моето бебче...????
---------- Post added at 23:59 ---------- Previous post was at 23:58 ----------
А сегменти нови слага ли????
Comment
-
Първоначално публикувано от mariqn_iordanov Покажи съобщениеСамо с двигател и компютър няма да минеш но нека някой по компетентен да ти обясни.Мисля че и скоростите са различни,но това са само предположения!!!
---------- Post added at 22:11 ---------- Previous post was at 21:57 ----------
И на моята Alfa 156 1.9jtd като сменявах гарнитурата на главата се оказа че буталата имат много луфт но си я събрах така и вече 2 годима си я карам без проблеми,но страно при мен не гори масло.А повярвай ми луфта е наистина голям!!!Alfa 159 2,4 JTDm Q4
ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
ex Alfa 156 1,9 JTD
ex Alfa 75 1,8
Comment
-
При положение че мегапатс заринаха с какви ли не части, двг може и под двеста да се намери, то така или иначе винаги си е хазарт дали ще е читав...."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от Владо79 Покажи съобщениеМоже ли моя компютър да се залъже нещо?Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от Владо79 Покажи съобщениеНовия мотор вече е монтиран.... Утре е големия ден.... Ако всичко е ОК ще ви пиша... Сложихме 2.0 155 коня на моето бебче алфа 156 1.8 144 коня... Тампоните на мотора паснаха, съединител скорости засега всичко е ок. Утре ще го запалим и ако е ОК излитам... Мерси на всички.... Как да кача снимки на моето бебче...????
---------- Post added at 23:59 ---------- Previous post was at 23:58 ----------
А сегменти нови слага ли????По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Много мерси....
---------- Post added at 20:12 ---------- Previous post was at 20:07 ----------
Всичко е монтирано както трябва.... Колата работи перфектно... Много ми е кеф... А как върви само.... Абе яко ми е кеф.... Мерси на всички.... Олекнах с 1000-дарка но какво да се прави... Лека и безаварийна на всички от клуба....
Comment
Comment